Biologisk ensileringsmiddel – forbedret kontrol af ensileringskvalitet og eftervarme

Den eksklusive anvendelse af mælkesyre-dannende (homofermentative) bak­teriestammer til forbedring af ensileringskvaliteten anses som et væsentligt skridt i bestræbelserne på at lave en optimal ensilage. Ved hjælp af podning med effektive mælkesyrebakterier øges forsuringshastigheden, dvs. at pH sænkes hurtigere. Det betyder, at skadelige mikroorganismer som clostridier og enterobakterier undertrykkes og får svært ved at udvikle sig i ensilagen.

Tørstoftabet reduceres effektivt gennem et forbedret gæringsforløb hvor der dannes mindre smørsyre og eddikesyre – samtidig med at der dannes mere mælkesyre. Den deraf følgende stigning i koncentrationen af letopta­gelige næringsstoffer medfører en forbedret ydeevne hos køerne.

Ulempen ved anvendelsen af homofermentative mælkesyrebakterie-pro­dukter er, at de har en negativ effekt på den aerobe stabilitet, som ofte forringes med varmedannelse til følge. Dette kan resultere i store tab af næ­ringsstoffer, efter at ensilagen er åbnet. Resultatet er tab af næringsstoffer, reduceret foderoptagelse og en forringet produktion hos køerne.

En større aerob stabilitet kan opnås ved samtidig at tilsætte heterofermen­tative mælkesyrebakterier, som danner den svampedræbende eddikesyre. I mange græs- og helsædsensilager dannes der ofte for lidt eddikesyre fordi forsuringspotentialet er for dårligt i disse ensilager.

  • Forhindrer foder- og energitab – fra marken og hele vejen til foderbordet
  • Forbedrer smagen og foderoptagelsen
  • Forbedrer køernes ydeevne
  • Beskytter mod varmedannelse, gær og skimmel
Levering

Levering via Post eller fragtmand til erhvervsadresser i Danmark ( ekskl. moms)

Gratis levering ved køb over DKK 750,00 (Foder, sækkevarer, maskiner mv. tillægges altid fragt) ekskl. moms

Support

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte kundeservice:

+45 75802122
webshop@unitron.dk